17/12/14

Un record a les víctimes de la barbàrie

Avui hem sabut que els talibans han matat almenys 148 estudiants d’una escola de Pakistan. Un fet com aquest no pot deixar indiferent la nostra comunitat educativa. Per aquest motiu, avui dimecres 17 de desembre, a les 12.00 h, a totes les aules de l'escola, hem fet un minut de silenci en record dels nois i noies que han perdut la vida. Aquesta ha estat una iniciativa del professorat d'Escola Pia Sarrià, a la qual ens hem adherit.
En aquest silenci volem posar-nos al costat dels seus amics, familiars..., perquè, com ells, nosaltres també estem en una escola. Fets com aquests que representen l’odi, la venjança i la destrucció ens han de fer reflexionar sobre la importància del diàleg, la tolerància i el reconeixement de la diversitat. Cadascú de nosaltres som responsables de construir el món que volem i les nostres actituds, les nostres paraules i els nostres fets contribueixen a crear aquest món.
També aquest silenci ens ha de fer pensar en la importància de l’educació. L’educació fa por a aquells grups que volen imposar les seves idees amb les armes perquè genera persones crítiques i lliures que són capaces d’enfrontar-se a les injustícies, a les supersticions, al racisme. Com va dir Nelson Mandela “l’educació és l’arma més poderosa que pots utilitzar per canviar el món”.
Per tot això i per moltes més coses que són difícils d’expressar amb paraules us demanem que fem aquest gest. El silenci, a vegades, és més potent que les paraules.