30/1/15

Canvi de la roba esportiva


A partir de la primavera renovarem la roba esportiva de l'escola. Ara fa deu anys que vam presentar la roba esportiva que actualment fem servir. Ara hem sintetitzat l'oferta de productes i s'ha introduït un nou disseny i una millora tècnica en els materials emprats.
Pel que fa al xandall, el nou teixit de la roba és una barreja de polièster i cotó amb un percentatge del 80% de polièster i 20% de cotó. "El polièster no és natural, parlant vulgarment seria com un plàstic, amb totes les propietats que té el plàstic: més resistent, els colors són més perdurables, etc. Hem fet treballar el filament per fora, a la part externa, i a la part interior hem posat el 20% de cotó, un producte natural, de qualitat i que evita al·lèrgies".

Fent-ho d'aquesta manera es guanya en perdurabilitat de color, ja que quan treballes amb cotó, "per molt bona qualitat de tintura que facis, el temps va desgastant el color i el va emblanquint i en certs productes això no es pot permetre." El que teníem fins ara a l'Escola Pia era un 50% i 50% i quedava una mica més desgastat, però ara, fent-ho d'aquesta manera i treballant el cotó per dins, i el polièster per fora, el color, des del primer dia fins a l'últim -si és que no es fan servir productes químics per la seva neteja- no es mourà, sempre serà el mateix.

Quant a l'equipament esportiu d'estiu, el canvi també es troba en el tipus de material emprat: "tant la samarreta de màniga curta com el pantaló curt estan fets de polièster 100% i teixit tècnic, anomenat Drytech".

El Drytech, conegut també com 'tela intel·ligent', és un tipus de teixit que ofereix una ràpida evacuació de la suor, possibilitant que vagi cap enfora de la roba. Manté el cos sempre fresc i sec perquè transporta la suor cap a l'exterior i evita que sigui absorbida pel teixit. Alhora, estimula la respiració de la pell, accelerant l'evaporació de la humitat i ajuda a regular així la temperatura corporal, atorgant major benestar i seguretat fins en les condicions més càlides.

La nova roba esportiva de l'Escola Pia, que s'implantarà a les escoles durant la primavera vinent, comportarà una millora en el preu, i conviurà amb l'antic disseny que fins ara porten els alumnes. A partir dels propers dies es vendran les peces antigues amb sensibles descomptes.