24/2/15

L'escriptora Gemma Lienas ens visita

Continuant amb la roda d'escriptors que trepitgen l'escola, aquest divendres 27 de març serà la Gemma Lienas qui ens visitarà. En aquesta ocasió els alumnes afortunats seran els de 3r d'ESO, els quals durant la 2a avaluació han llegit el seu llibre Bitllet d'anada i tornada. Es tracta d'una història que parla d'un problema que actualment pateixen molts joves i adolescents: l'anorèxia i la bulímia. I és que moltes de les novel·les de la Gemma reflecteixen situacions properes i reals que permeten als lectors viure en primera persona els fet s que s'hi descriuen.

Un altre exemple és El rastre brillant del cargol, on l'argument gira al voltant d'un d'assetjament per Internet. La Gemma Lienas també és l'autora dels llibres de la Carlota, molt coneguts entre els adolescents. La visita de la Gemma Lienas ha estat possible gràcies al programa “L’autor a les aules”, de la Institució de les Lletres Catalanes.

Benvolgudes famílies,
Gràcies al programa “L’autor a les aules” de la Institució de les Lletres Catalanes, properament ens visitarà a l’Escola la Gemma Lienas, autora del llibre Bitllet d’anada i tornada i treballat a l’aula els vostres fills/filles.  
La visita d’un autor és un esdeveniment important i atès que els llibres que han llegit els vostres fills i filles són de l’Escola i no poden ser signats, us convidem a tots aquells que ho desitgeu a portar algun altre llibre de l’autora (si en teniu algun a casa o bé l’adquiriu ) perquè el vostre fill el pugui tenir signat. 
El dia de la visita, un cop acabada l’activitat literaria, organitzarem una sessió de signatures per a tots els noies i noies que duguin llibres de la Gemma Lienas. Creiem que és una bona ocasió per engrescar-los a fer la seva pròpia biblioteca personal. (No es signaran papers, només llibres). 
L’amor pels llibres i el foment de la lectura és una tasca que cal compartir i inculcar des de l’Escola i la Família.
Llibres de la Gemma Lienas adequats a l’edat lectora del vostre fill/a:
Bitllet d’anada i tornada
El raste brillant del cargol
Els diaris de la Carlota (n’hi ha 5 que parlen sobre diversos temes: sexualitat i afectivitat, igualtat entre homes i dones, drogues, violencia i drets humans).

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.