12/2/15

Yoshiko Kajimoto, supervivent del bombardeig d'Hiroshima

Aquest dimecres, dia 11 de febrer de 2015, hem rebut a l'escola la senyora Yoshiko Kajimoto, supervivent del bombardeig d'Hiroshima d'ara fa 70 anys. En els darrers dies de la II Guerra Mundial, l'any1945, el govern dels Estats Units va decidir deixar caure dues bombes atòmiques, una el dia 6 d'agost sobre Hiroshima i una altra el dia 9 sobre Nagasaki.

La senyora Yoshiko Kajimoto ens ha explicat, en primera persona, el seu record d'aquells dies. En el moment dels fets es trobava treballant a una fàbrica de peces d'avió, a més de 2 km del lloc de l'impacte. Des de l'any 2000, Kajimoto, que ara té 83 anys, dóna el seu testimoni a estudiants i visitants del Museu de la Pau d'Hiroshima, i també a l'estranger. En aquesta ocasió ha estat el nostre alumnat de Batxillerat que l'ha pogut escoltar i saludar. 
Aquesta és una de les activitats que el nostre alumnat fa per rebre testimoniatge de fets que no desitgem que s'esdevinguin mai més.  Ara, en les properes setmanes, visitarem l'exposició “Hiroshima-Nagasaki. 70 anys de la bomba atòmica”, que ha estat produïda pels museus de la pau de les dues ciutats japoneses i l’Ajuntament de Granollers, amb la col·laboració de Mayors for Peace i que estarà en el museu de la nostra ciutat durant un mes.