27/5/15

Beques Europa

El passat mes de novembre, tres alumnes vam ser seleccionats pel centre per participar en un programa organitzat per la Universitat Francisco de Vitoria de Madrid. Aquest, és un programa que cada any premia els cinquanta millors alumnes espanyols de la promoció. La beca que ofereix consta d'un viatge de tres setmanes visitant les principals fonts de representació europees.
Per la tria dels cinquanta becaris s'està portant a terme un exhaustiu procés de selecció dividit en diverses fases:

En primer lloc, la universitat va convidar a totes les escoles interessades en el seu programa a presentar un màxim de tres candidats. La nostra companya Júlia Saez i nosaltres dos vam ésser els afortunats. 

La primera fase de selecció consistia a respondre un extens qüestionari, on es començava amb una sèrie de preguntes personals i es complementava amb diverses qüestions més profundes on es valorà una actitud compromesa amb la societat per part dels participants. Dels milers d'aspirants, només 800 seguíem endavant. 

La segona fase fou una prova presencial on s'havia de demostrar la capacitat de desenvolupar-se en situacions poc favorables i el nivell de discurs en diferents idiomes. Aquesta prova, que va ser en grups, ens va permetre conèixer gent amb interessos i inquietuds semblants.

Fa dos dies ens van comunicar que estàvem entre els 500 alumnes que havien superat aquesta fase. I tot just fa poques hores, ens han comunicat les instruccions de la següent fase, que es basa en la realització d'un document audiovisual de menys d'un minut en el qual hem de demostrar una nova sèrie de caràcters i aptituds.

Si superem aquesta fase, estarem entre els 300 seleccionats per l'última prova, que es durà a terme a Madrid. Aquest any, la nostra companya Maria Ramal, de segon de batxillerat, ha assistit a aquesta prova i ens ha motivat a seguir avançant en aquest procés.

Esperem gaudir al màxim d'aquesta oportunitat que ens ha brindat el centre i representar-lo el millor que puguem.

Francesc Boix i Daniel Córdoba, alumnes de 1r de Batxillerat.