17/2/16

L'Escola Pia rep la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona

L'Escola Pia Catalunya va rebre ahir dimarts 16 de febrer la medalla d'or de la ciutat de Barcelona de mans de la seva alcaldessa, Ada Colau. La va rebre el Vicari Provincial, Josep Maria Canet, en un acte on van assistir l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, els representants dels grups municipals i el comissionat d’Educació i Universitats del consistori, Miquel Àngel Essomba, entre d’altres.
L’alcaldessa va afirmar que “l’educació és un pilar clau per fer ciutat i construir democràcia. Ens calen més escoles arrelades al territori, més centres que sàpiguen combinar el seu projecte educatiu amb un projecte de barri i de ciutat; que vinculin l’educació en valors amb l’esperit crític, que fomentin la coeducació i el respecte a la diferència. Aquesta medalla vol reconèixer una iniciativa pedagògica que ha sabut incorporar tots aquests valors en el seu projecte pedagògic”, del qual Colau ha destacat especialment la “gestió de la diversitat” i l’oportunitat d’accés per a “una àmplia barreja d’orígens i classes socials”.
L'acte el va conduir la periodista Gemma Nierga i hi van intervenir Salvador Alemany i Joan Subirats, tots dos ex alumnes de l’Escola Pia de Sant Antoni, que van recordar el seu pas pel centre rememorant-lo com a “cruïlla de barris i de realitats socials molt diverses”.
De la seva banda el director de l’Escola Pia Sant Antoni, Ramon Beringues, va tenir un record per l’exprovincial Jaume Pallarolas, que juntament amb Carles Mascaró va consolidar una manera de’educar “que és acompanyar l’infant veient créixer les seves potencialitats per tal que esdevingui un ciutadà crític i solidari, sensible i obert als problemes del món del que forma part”. Beringues va agrair el guardó en nom dels “milers de persones al llarg de la nostra història escolàpia que van viure i continuen vivint la seva vocació i professió com una crida al servei dels més petits i necessitats. Milers d’homes i dones, educadors i educadores, són els actuals escolapis i escolàpies que continuen desenvolupant la seva tasca al servei de la ciutat i del país”.
Un moment especialment emotiu va ser quan una mestra de la institució va interpretar Cançó per a la meva mestra de Joan Manuel Serrat en presència de la Sra. Conxita Plasencia, la mestra que acompanyava cada matí el cantant a l'escola.